Elke dag een wens in vervulling

Kastelen en tuinen

In de directe omgeving bevelen wij u van harte aan: Forteresse Royale de Chinon, de Châteaux van Azay-le-Rideau, Montsoreau, Saumur, Rivau, Rigny-Ussé, Langais en de Abdij van Fontevraud. Rondom alle kastelen vindt u fraai aangelegde tuinen. Maar er zijn ook tuinen die een hele dag, ochtend of middag waard zijn: de beroemde tuinen van Villandry, de bloemenvelden van Château de la Chatonnière, de rozentuin van Elsie in Chinon en het park van de stad Richelieu.

 

Verleidelijke wijnroutes

Wijngaard Couly Dutheil, Chinon
Wijngaard Couly Dutheil, Chinon

De wijnhuizen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Alleen al het gebied rondom Chinon kent zo’n 240 wijnhuizen met wijnen, die hun weerga niet kennen, doch in Nederland amper bekend zijn. De ontvangst is er gastvrij en royaal. Koop tegen ongekend mooie prijzen de rode wijnen van de cabernet-franc druiven en de prikkelend frisse witte en rosé wijnen van de Valleé de Loire. Geniet er volop van bij thuiskomst. Klik hier en hier voor meer informatie.

Toeren als god in Frankrijk

Toerritten in een cabrio
Toerritten in een cabrio

De provinciale wegen in de omgeving lenen zich bij uitstek om te toeren in een cabriolet. Van kasteel naar tuin en van brocante naar terras... We stippelen graag een route met u uit en laten u zien hoe u met de klassieke techniek van een 2CV om moet gaan. Starten en rijden maar. En reken erop dat u veel bekijks zult hebben in een Lelijke Eend of sportieve 2CV Burton. Heerlijk toeren in de voor-, najaar- of zomerzon.

Antiek- en versmarkten

Brocante Tavant met Pasen
Brocante Tavant met Pasen

Tussen maart en november zijn er volop antiek- en rommelmarkten. Ze worden brocante, vide grenier of bric à brac genoemd. Verzamelaars zijn er al vroeg bij om hun collecties aan te vullen met precies dat ontbrekende object. Maar er is altijd voor ieder wel wat wils. Elk zichzelf respecterend dorp (en dat zit wel snor...) heeft ook minimaal een wekelijkse versmarkt. Niet goedkoop maar wel kakelverse producten, vaak uit de eigen regio.

Loire à Vélo

Château Chambord. Foto: D. Simon
Château Chambord. Foto: D. Simon

Langs de loire op de fiets. 800 km bewegwijzerde en goed onderhouden fietsroutes inclusief gratis treinverbindingen en routekaarten. Loire à Vélo is een gezamenlijk initiatief van regio's, departementen en agglomeraties dat sinds enkele jaren vele duizenden fietsliefhebbers aanspreekt. Ook met de Qui- of Flixbus kunt dit gebied goed bereiken en uw eigen fiets meenemen. De routekaarten vindt u online en liggen bij ons voor u klaar.

Attracties met kinderen

Marché Ancienne Chinon
Marché Ancienne Chinon

Alhoewel een bezoek aan de kastelen van Chinon, Ussé en Villandry al een belevenis is voor jong en oud, is er nog veel meer spannends in de omgeving te beleven. Een hoop plezier is gratis: klauteren en zwemmen in de schone Vienne, ravotten in de uiterwaarden, mountainbiken in het grote bos bij Chinon. Voordelige uitstapjes: tennisbanen huren, karten en het avonturenpark in St. Benoît. De volgende wat duurdere uitstappen kunnen wij u ook van harte aanbevelen:
Het Aquarium du Val de Loire bijvoorbeeld in Lussaul sur Loire, vlakbij Tours, is spectaculair en vrijwel het gehele jaar open: www.aquariumduvaldeloire.com 
Of het miniatuurdorp “Mini Chateaux Val de Loire” waarin alle grote kastelen van de Loirevallei zijn vertegenwoordigd, maar waar ook animaties plaatsvinden in historische kostuums, een speelplaats is en een spannend labyrint. Voor meer informatie: www.mini-chateaux.com.
Futuroscope is een groot pretpark in Franse stijl geschikt voor een dagtrip of zelfs enkele dagen. Het ligt aan de A10 afslag 28 richting Bordeaux. Voor uitgebreide informatie www.futuroscope.com.
Zo’n 25 kilometer van Tours ligt het Parc Leonardo da Vinci waarin tal van uitvindingen van de oude meester. Het bijbehorende chateau du Clos Lucé waar Leonardo heeft gewoond en is gestorven, is eveneens te bezoeken. Voor meer informatie: www.vinci-closluce.com.

Logies & Cabrio's

Sauvegrain plukkershuis
Sauvegrain plukkershuis
Gîte Colline du Bonheur
Gîte Colline du Bonheur
Manoir de la Vienne
Manoir de la Vienne
Maison Touraine
Maison Touraine
Sauvé Bien studio
Sauvé Bien studio
2CV Cabrio
2CV Cabrio
2CV Burton
2CV Burton