Rabelaisiaans eten & drinken

AOC Chinon
AOC Chinon

In het hoogseizoen organiseren we geregeld een Franse maaltijd bij ons thuis in Candes-Saint-Martin, waar we sinds december 2014 zijn gaan wonen. Het menu wisselt maar kan bijvoorbeeld bestaan uit een frisse salade, gevolgd door gegrilde eendenborst met aardappelgratin en Roquefort saus, een keur aan Franse kazen en zelfgebakken taart met koffie toe. Loire wijnen en water inclusief. De dagprijs varieert van 15 tot 30 euro per persoon vanaf 10 jaar. Voor kinderen is er altijd in overleg een aangepast menu voor een miniprijsje.

Restaurants
Restaurants

In de omgeving zijn heel wat gewoon lekkere eettentjes tot en met heel bijzondere culinaire restaurants. Zodra u weet waar u trek in heeft, gewoon even rond vragen. Er zijn er teveel om hier op te noemen en bovendien zijn uw smaak, budget en de jongste recencies van belang.

Ontbijt- of picknickmand
Ontbijt- of picknickmand

Voor echte rustzoekers is er de mogelijkheid een ontbijt- of lunchmand te bestellen waarin een keur aan streekproducten, verschillende soorten brood, zoete of hartige snacks, zuivel en vruchtensap, water en/of wijn. Zo kunt u de ochtend relaxed starten op uw terras of een mooi plekje in de omgeving op zoeken voor een picknick lunch.

Wijnen proeven
Wijnen proeven

Voor liefhebbers van wijnen is er elke dag een andere wijn te proeven. Chinon en omgeving telt vele wijnhuizen, caves en proeflokalen. De AOC's Chinon, Bourgueuil, Saint Nicolas de Bourgueuil, Saumur en Touraine worden vooral in Frankrijk gedronken. Maar wat let u om wat dozen in te slaan? In Nederland zijn deze wijnen vele malen duurder. Uw gastheer- of -vrouw kan een proeverij voor u organiseren, helpen bij het maken van een afspraak of u met raad en "spraak" bij een wijnboer op weg helpen. Een aantal weken per jaar is er zelfs een proeverij met een Nederlandse vinologe te organiseren.

Logies & Cabrio's

Sauvegrain plukkershuis
Sauvegrain plukkershuis
Gîte Colline du Bonheur
Gîte Colline du Bonheur
Manoir de la Vienne
Manoir de la Vienne
Maison Touraine
Maison Touraine
Sauvé Bien studio
Sauvé Bien studio
2CV Cabrio
2CV Cabrio
2CV Burton
2CV Burton