Terras op de court
Terras op de court

Maison Touraine voorzien van Nederlandse TV

Dit was het buitenhuis van een familie uit Chinon. Het bestaat uit twee in L-vorm geschakelde woningen, elk met twee woonlagen en een gemeenschappelijke buitenruimte. Het is er prettig, licht en ruim. De buitenruimte is een zogeheten cour voorzien van grind met een verhard, gemeubileerd terras, een grote open veranda, een knusse vuurplaats en bakken vol planten en bloemen. Het huis is in 2013 volledig gerestaureerd. Het is uitermate geschikt voor vakanties met twee stellen of een gezin met enkele kinderen. Huisdieren mogen mee. Bent u met twee, dan huurt u feitelijk de helft van het huis. Dat scheelt in de kosten. De andere helft blijft dan overigens leeg.

 

Het eerste deel van de L-vorm is het voormalige zomerverblijf, dat we het tuinhuis noemen. Het heeft de entreé aan de cour bestaande uit grote openslaande deuren. De woonkamer is voor de helft een zithoek en voor de andere helft een keuken voorzien van vaatwasser, koelkast met vriesvak en gasfornuis met oven. Er is tevens een eettafel, servieskast en een apart toilet. Via de eiken trap arriveert u op de etage alwaar een badkamer met douche, wastafel en toilet en een ruime slaapkamer. Hier vindt u een antiek, ruim ledikant voor twee personen en een hoogslaper op de mezzanine voor twee kinderen of jong volwassenen. Op deze etage bevindt zich ook een doorloop naar het andere deel van het huis.

 

Het tweede deel van de L-vorm is het bovenhuis. Een stenen trap leidt vanaf de cour naar de eiken voordeur die toegang biedt aan de woonkamer met grote schouw met houtkachel, zithoek, eettafel en moderne keuken met vaatwasser, gasfornuis met oven, wasmachine en koelkast met vriesvak. Er is ook een apart toilet op deze etage. Via een trapje komt u op de slaapkamer met twee grote dakramen (die u volledig kunt verduisteren) en nog een groot openslaand raam. Hier staan een ruim tweepersoonsbed en een bed van 1,20m breed x 1,90m. Er is ook opbergruimte, een badkamer met douche, toilet en wastafel.

 

In totaal zijn er vijf slaapplaatsen voor volwassenen, of vier volwassenen en vier kleine kinderen. Desgewenst is er ook nog een bankbed van 1,40mx1,90m in de woonkamer van het bovenhuis.

 

De WIFI te plekke functioneert prima en is met een wachtwoord beveiligd. Via een satelliet is er televisie en radio met o.a. Nederlandse zenders.

 

Klik hier voor de huurprijzen 2020 en de beschikbaarheid. Voor alle vragen en/of uw reservering mag u ook direct het contactformulier invullen.

Logies & Cabrio's

Sauvegrain plukkershuis
Sauvegrain plukkershuis
Gîte Colline du Bonheur
Gîte Colline du Bonheur
Manoir de la Vienne
Manoir de la Vienne
Maison Touraine
Maison Touraine
Sauvé Bien studio
Sauvé Bien studio
2CV Cabrio
2CV Cabrio
2CV Burton
2CV Burton